Maden

Målet med maden og måltiderne i Ribisgården er at få sunde og glade børn,
som har overskud til at udvikle sig, være nysgerrige og aktive.

I Ribisgården serveres der mad for både vuggestue- og børnehavebørn.

Vi har et køkken i hvert hus, og vores kok og vores ernæringsassistent sørger hver dag for at lave lækker mad til både store og små. I videst muligt omfang serveres der økologisk mad, og vi lægger vægt på, at mest muligt er hjemmelavet.

Børnene præsenteres for velkendte retter og rugbrød, men også for lidt anderledes retter, med nye smagsindtryk, som vi altid opfordrer alle til at smage.

Der tages hensyn til allergier (vi skal have en lægeerklæring, som dokumenterer allergien), og til børn, som ikke spiser svinekød, bliver der serveret et alternativ. 

Hver uge hænges ugens madplan op i både vuggestuen og børnehaven, så I kan følge med i, hvad jeres barn skal have at spise. Mandag, onsdag og fredag er der varm mad - tirsdag og torsdag er der rugbrød til frokost.

Foruden frokost er der mulighed for at få serveret morgenmad fra kl. 7-7.45 hver dag. Børnene får brød og grønt til morgensamling kl. 9, og om eftermiddagen (ca. kl. 14.30) hjemmebagt brød og udskåret frugt.

I Ribisgården er der ikke forbud mod sukker, men vi opfordrer til, at der ikke medbringes slik, fx. ved fødselsdage. Frugt eller boller kan ligeså vel udgøre noget særligt, når der skal deles ud til de andre børn.

Måltidet er en samlingsstund og skal være rart - så vi kan nyde maden, og snakke med hinanden om maden, smagene m.m. på en nærværende måde. Vi forholder os aktivt til børnenes sundhed, både fysisk og psykisk - da det er vores udgangspunkt at sunde børn leger og lærer bedst.