Traditioner

Året rundt i Ribisgården.

I Ribisgården har vi mange faste traditioner, som vi værner om. Børnene ser frem til dem, og er med i forberedelserne til dem i størst muligt omfang.

I årets løb er der bl.a.;

- Fastelavn, hvor vi laver fastelavnspynt, synger fastelavnssange og slår katten af tønden.

- Blomstens Dag, hvor alle børn medbringer en blomst , som de er med til at plante og herefter vande og passe henover sommeren.

- Påske, hvor vi laver påskepynt, finder påskeæg der er gemt, synger påskesange m.m.

- Sommerfesten, hvor børn, forældre og personale mødes i Ribisgården og spiser og hygger sammen.

- Fernisering, som afholdes efter vores "kunst-uger", hvor vi har fokus på forskellige former for kunst, materialer osv. Forældrene kommer til fernisering, hvor alle børns kunstværker er udstillet.

-Bedsteforældredag, hvor børnenes bedsteforældre kommer og tilbringer nogle timer i Ribisgården sammen med barnet (hvis der ikke er bedsteforældre, er andre familiemedlemmer velkomne)

Julefesten, hvor børn, forældre og personale julehygger, spiser æbleskiver, klipper julepynt, synger julesange m.m. sammen.

Luciaoptog, hvor de største børnehavebørn går Lucia for vuggestuebørnene - og for forældrene.

 

Desuden har vi vores årsplan med temauger, hvor vi sammen med børnene fordyber os i et specifikt emne - fx. natur, bondegårdsdyr, hygiejne, sundhed, "Se, hvad jeg kan!", "Jorden rundt" eller andre ting. Hele institutionen har fokus på det samme emne, gør fælles erfaringer og får fælles oplevelser.

Vi har faste aftaler med Gentofte Bibliotek om "biblioteksdage", hvor vi får lov at komme ned og låne bøger og se film i deres kælder udenfor normal åbningstid - ca. en gang om måneden.