Dagens gang

Et lille indblik i vores hverdag.

I vuggestuen er dagen præget af mange gentagelser og rutiner, så børnene oplever størst mulig tryghed og dermed læring.

Kl. 7 bliver huset åbnet, og der serveres lidt morgenmad (brød, yoghurt, havregryn med mælk ell.lign.) til de børn, der har behov herfor. Kernestuen er "åbnestue", og det er her vi modtager børnene - både fra vuggestuen og børnehaven.

Kl. 7.45 går børn og personale fra børnehaven over i deres eget hus, og der serveres ikke længere morgenmad.

kl. 8 åbnes "Spirerne" og "Rødderne".

Kl. 9 har vi morgensamling på stuerne, hvor vi synger, laver dukketeater, sanse- eller huskelege, læser historie, taler om vejret eller andre relevante ting. Til morgensamling serveres et lille måltid bestående af brød, knækbrød, skorper ell.lign. samt grøntsager - fx. peberfrugt, rosiner, agurkestave ell.lign.

Kl. 9.45 bliver børnene fordelt i deres aldersopdelte venskabsgrupper, og formiddagens aktiviteter begynder (se under fanen "venskabsgrupper")

Kl. 11 vasker vi hænder og spiser frokost. De største børn spiser i grupper ude på vores gang, hvor de selv øser mad op, smører rugbrødsmadder, hælder mælk op m.v. De mindste børn spiser på deres stue.

Herefter får alle børn skiftet ble, og bliver gjort klar til middagslur.

Kl. ca. 12 til 14 sover børnene til middag (der tages naturligvis hensyn til individuelle søvnrytmer, specielt i indkøringsfasen)

Kl. ca. 14.30 serveres der eftermiddagsmad, som består af hjemmebagt brød og af frugt (se under fanen "praktiske oplysninger")

Resten af eftermiddagen går med leg på stuerne eller legepladsen. Tillader vejret ikke at vi er ude, samles alle børn og voksne hos "Rødderne" ca. kl.16, hvor der leges frem til lukketid. Om fredagen er alle hos "Rødderne" fra kl. ca.15.30.