Udeliv

Legeplads og nærmiljø.

I vuggestuen har vi en utrolig dejlig legeplads, som vi bruger rigtig meget i al slags vejr. Legepladsen er renoveret i februar 2014, og tilbyder børnene et udfordrende lege- og læringsmiljø, hvor de trygt kan bruge deres kroppe og udfolde sig fysisk.

Der er direkte udgang til legepladsen fra alle stuer.

Foruden 2 legehuse, sandkasser, babygynge og stor sansegynge, balanceliner, diverse cykler og rutsjebaner i forskellige størrelser, findes et klatremodul og en mini-klatrevæg, som er målrettet vuggestuebørnene og deres kompetencer. Langs med hegnet ind til børnehavens legeplads, som ligger lige ved siden af vuggestuens, er der en lav hæk med plads til passage mellem grene og blade, så den fungerer som en slags tunnel fra den ene ende af vuggestuens legeplads til den anden. (Det er ikke muligt for vuggestuebørnene selv at komme ind på børnehavens legeplads, da der er lukket med låge).

Når vi ikke bruger vores egen legeplads har vi mulighed for kortere eller længere ture ud af huset. Vi bruger vores nærmiljø meget, fx. udnytter vi ofte vores korte afstand til Gentofte Sø, hvor der er legepladser og store græsarealer som vi bruger til at lege på. Vi ser på søens dyreliv, og de mennesker, der bruger den ligesom os selv, siger hej til forbipasserende hunde, finder små dyr som vi tager dem med tilbage til vuggestuen og kigger på - og meget andet. Vi kan også tage til fx Hundesømosen eller til Gentofte Station og vinke til togene, når de kører under broen.

Vi bruger også børnehavens legeplads, Æblehave og Fredsskov til at lege i.